Рекордните 185 635,45 MWh са изтъргувани на пазар В рамките

...
 Рекордните 185 635,45 MWh са изтъргувани на пазар В рамките
Коментари Харесай

Енергийната борса с абсолютен рекорд на пазар “В рамките на деня“ през декември

 Рекордните 185 635,45 MWh са изтъргувани на пазар „ В рамките на деня “ през декември. Това е най-високата месечна стойност постигана от основаването на сегмента през 2018 година, регистрира Българска самостоятелна енергийна борса (БНЕБ).

„ Рекордът в изтъргуваните количества електрическа сила е резултат от цялостната интеграция на България към единния европейски пазар на сегмента „ В рамките на деня “ - развой, който приключи с обединяването на границата с Гърция преди месец. Този нов канал, който беше отворен за търговия в действително време през южната ни съседка и Италия към цяла Европа докара до понижаване на пазарната централизация, усили дълбочината на пазара, като за българските пазарни участници към този момент има доста повече забележими предложения, които са дейни и могат да бъдат изпълнени. “, сподели Константин Константинов, изпълнителен шеф на БНЕБ.

Другите фактори, повлияли положително на развиването на сегмента „ В рамките на деня “ през миналата година са създадената опция за търгуване на 15-минутни артикули и въвеждането на автоматизация и роботизация на търговията на този пазар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР